ΕΚΛΟΓΕΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ 2013


Απέναντι σε συγκυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ της μνημονιακής πολιτικής και τους συμμάχους τους: την ΔΑΠ, το συμβούλιο Ιδρύματος και το αντιδραστικό κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας, εμείς απαντάμε με αγώνες για την ανατροπή τους.

Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ αποτελούν εδώ και χρόνια το μακρύ χέρι του δικομματισμού στα Πανεπιστήμια, τον εκφραστή κάθε αντιδραστικής μεταρρύθμισης και συνάμα τον απεργοσπαστικό μηχανισμό στις περιόδους που το φοιτητικό κίνημα βράζει.
Στην περίοδο που διανύουμε το ερώτημα «με ποιανού τη πλευρά είσαι» γίνεται αμείλικτο και η ανάγκη απάντησής του επιτακτική. Πρέπει να τους δείξουμε ότι όσοι έχουν συμφέρον τη νίκη των εργαζόμενων και της νεολαίας δεν θα υποταχθούν ξανά σε οποιονδήποτε εκφραστή αυτού του στρατοπέδου. Ας τους δώσουμε τη μοιραία κλωτσιά και στη καθημερινότητα και στις φοιτητικές εκλογές στις 17 ΑΠΡΙΛΗ!

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Είναι προφανές ότι τα πράγματα δε θα αλλάξουν αν όλοι όσοι πληττόμαστε καθημερινά δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Σαν φοιτητικός σύλλογος Επιστήμης Υλικών, όπως τόσο καιρό έτσι και τώρα, οφείλουμε να συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για:
  •     Ένα πραγματικά δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου και το σχέδιο «Αθηνά» που διαλύουν πτυχία, καταργούν και συγχωνεύουν σχολές, διορίζουν διοικήσεις, στερούν το λόγο από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους, εισάγουν δίδακτρα και διαγράφουν φοιτητές.
  •       για πτυχία με αξία και όχι ατομικά πιστοποιητικά σπουδών που μας στέλνουν στην ανεργία και την επανακατάρτιση.
  •     ενάντια στην περικοπή συγγραμμάτων και τις περικοπές σε σίτιση, στέγαση και μεταφορές

Θεωρούμε ότι οι αγώνες διαμορφώνονται και χτίζονται από τα κάτω, και σαν Σχήμα διεκδικούμε μες στο σύλλογο να εκφράσουμε εκείνη την αριστερά:

  •     Που εμπιστεύεται τη δύναμη των Γενικών Συνελεύσεων απέναντι στην ανάθεση σε ‘’πεφωτισμένους’’ συνδικαλιστές.
  •               Που αποσκοπεί στην οικοδόμηση μαζικών αγώνων, ενός μαχητικού, αγωνιστικού μετώπου λαού και νεολαίας που θα ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική τους. Με αγώνα διαρκείας και μαζική παρουσία στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, με μία σειρά από πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, ώστε κανένας να μην είναι μόνος του στην κρίση.
  •            Που φιλοδοξεί να υποδεχθεί ανεξάρτητους αγωνιστές της αριστεράς και να τους ενώσει στην παραγωγή πολιτικής από τα κάτω, και όχι με κριτήριο την ταύτιση με κάποιο κόμμα της αριστεράς (ΜΑΣ/ΠΚΣ).
  •        Που παλεύει για ένα πραγματικά δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο, για πτυχία με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και ενιαία ισχυρά πτυχία με πλήρη κατοχύρωση στην εργασία.
  •          Που διεκδικεί μία ανθρώπινη φοιτητική καθημερινότητα, ενάντια στην εντατικοποίηση των σπουδών (επί πτυχίω, εξεταστικές, μείωση διδακτικών μονάδων, κατάργηση προαπαιτούμενων κλπ) και την αυθαιρεσία των καθηγητών, είτε στα αμφιθέατρα και τις εξεταστικές, είτε στοχοποιώντας άτομα για τη συνδικαλιστική τους δράση.
  •          Που παλεύει για έναν φοιτητικό σύλλογο δυνατό και μαχητικό, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι γενικές συνελεύσεις και μέσα από αυτές θα αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και θα τα αντιμετωπίζουμε ως φοιτητές και ως μελλοντικοί εργαζόμενοι. Για ένα σύλλογο που θα υψώνει το ανάστημά του και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φοιτητών.
  •          Που θα παλεύει για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον εκφασισμό. Η άνοδος των νεοναζί και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης χαράζουν μια πολύ σκοτεινή πορεία για το λαό. Το φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσει αποφασιστικά να αντιπαλεύει το φασισμό, τόσο μέσα από αντιφασιστικές πρωτοβουλίες όσο και στο δρόμο.
  •          Που θα παλεύει στο δρόμο της ανατροπής, για φοιτητικό και εργατικό έλεγχο, όχι μόνο στο πανεπιστήμιο αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.


Έχουμε καθήκον να πάρουμε θέση!

Ένα είναι σίγουρο! ότι ο δρόμος της απάθειας και της αδιαφορίας (λευκό/άκυρο/αποχή) είναι ο μόνος που δεν τους φοβίζει-ο δρόμος που συντηρεί την υπάρχουσα τάξη. Όρος για να αλλάξουμε τα πράγματα είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να επιστρέψει η έννοια της πολιτικής και της δημοκρατίας στη βάση: στους συλλόγους, στα σωματεία, στον κόσμο που δουλεύει, σπουδάζει και αγωνίζεται καθημερινά. Έτσι και στο φοιτητικό μας σύλλογο, και σε κάθε διαδικασία του, όπως είναι οι φοιτητικές εκλογές, πρέπει οι φοιτητές να πάρουν οριστικό διαζύγιο από τις λογικές που μας οδήγησαν ως εδώ. Φάνηκε πως με δυνατούς συλλόγους και αποφασιστικούς αγώνες μπορούμε να πετυχαίνουμε νίκες! Οι αγώνες μας κατέστησαν το νόμο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου πρακτικά ανεφάρμοστο παρ’ ότι έχουν εκλεγεί συμβούλια διοίκησης και ανάγκασαν το υπουργείο σε υποχωρήσεις στο σχέδιο Αθηνά.

Στις φοιτητικές εκλογές της 17ης Απρίλη, όπως και σε κάθε πολιτική διαδικασία του φοιτητικού κινήματος συμμετέχουμε μαζικά. Ενώνουμε τα κοινά μας συμφέροντα και τις κοινές μας αγωνίες σε κοινούς αγώνες και κοινές νίκες!

Στις 17 Απρίλη στηρίζουμε- ψηφίζουμε

ΚΡΑΜΑ-Ε.Α.Α.Κ
ΣΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου