ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…



  Για ακόμα μια χρονιά, οι δυνάμεις της ΚΝΕ/ΜΑΣ όρισαν «επιτυχώς» τον αντίπαλό  τους στις φοιτητικές εκλογές. Για ακόμα μια φορά, τα ΕΑΑΚ γίνονται αποδέκτες της πιο χυδαίας λασπολογίας, αισχρών ψεμμάτων και άνευ όρων επίθεση που δε θυμίζει καθόλου αριστερή δύναμη. Σύμφωνα με το… νέο εύρημα της ΚΝΕ, στην Ιατρική Πάτρας συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του σχήματος της ΕΑΑΚ «Αριστερή Επέμβαση» Κύπριος φοιτητής με υποτιθέμενα εθνικιστικές-φασιστικές θέσεις.
  Δεν κρίνουμε σκόπιμο να υποπέσουμε στη χυδαιότητα της προσωπικής στοχοποίησης που η ανακοίνωση της ΚΝΕ αποπνέει, ούτε το να απαντήσουμε σε προφανή ψέμματα. Η πολιτική τοποθέτηση, η πρακτική, η δράση των ΕΑΑΚ μιλάνε από μόνα τους και είναι γνωστά σε όλους. Για την στάση αλληλεγγύης σε  κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις που, παρά την διαφωνία μας με την πολιτική αντίληψη από πίσω τους, υπήρξε και είναι απόλυτα ενεργή, για την αντικατασταλτική πρακτική στο κίνημα, για τη συνεπή αντιφασιστική δράση μας, έχουμε γίνει αποδέκτες τόσο κρατικής όσο και παρακρατικής στοχοποίησης. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να λέει μια αριστερή δύναμη ότι συμμετέχουν φασίστες στα ΕΑΑΚ λίγους μόνο μήνες μετά την επίθεση που δέχτηκαν μέλη μας στην Ιατρική Αθήνας και λίγες μόνο μέρες αφότου έγινε οργανωμένη επίθεση στις δυνάμεις μας από φασιστικές ομάδες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
  Δυστυχώς, παρά την ενδυνάμωση και τον ανανεωμένο αέρα σε συγκρότηση και οργάνωση που έφερε το συνέδριο και η αλλαγή ηγεσίας, παρά το γεγονός ότι η ΠΚΣ/ΜΑΣ ορθά επέλεξε το πρόσφατο διάστημα να στοχοποιήσει σε όλες τις σχολές τις δυνάμεις της ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, φαίνεται πως για ακόμα μια φορά η συγκεκριμένη δύναμη επιλέγει την πάγια διαδρομή της: τη στοχοποίηση όχι του απέναντι, αλλά του διπλανού. Όχι την αντιπαράθεση με τις δυνάμεις ΠΑΣΠ-ΔΑΠ που έχουν την μέγιστη ευθύνη για την κατάσταση του πανεπιστημίου, που στηρίζουν το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών, αλλά με τους αγωνιστές που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και τις πολιτικές τους. Όσο για τις νύξεις περί «αντιμνημονιακού» και μια και γίνεται αναφορά στην Κύπρο, ας μπουν πρώτα οι ίδιοι στη διαδικασία να αμφισβητήσουν την επιλογή στήριξης στο μνημονιακό ΑΚΕΛ, το αδελφό κόμμα του ΚΚΕ που «αναγκάστηκε» να βάλει τη χώρα στον ίδιο δρόμο λιτότητας και εξαθλίωσης που ζούμε κι εδώ, και την αντίστοιχη αλληλοστήριξη της κυπριακής παράταξης Προοδευτικής με την ΠΚΣ.
Για ακόμα μια φορά λοιπόν φαίνεται πως η λογική της συγκεκριμένης δύναμης δεν αλλάζει. Για ακόμα μια φορά όμως κι εμείς θεωρούμε πως είναι αναγκαίο το σταμάτημα του, χρήσιμου μόνο στις ΠΑΣΠ-ΔΑΠ, ενδοαριστερού εμφυλίου που προάγει,  για ακόμα μια φορά κρίνουμε αναγκαίο το κάλεσμα σε συστράτευση όλων των δυνάμεων που θέλουν μια πραγματικά ριζοσπαστική και αριστερή πορεία για το πανεπιστήμιο και την κοινωνία. Απέναντι στη λάσπη, απαντάμε με αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και κάθε επίδοξου διαχειριστή της!

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου